Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ντροπή!



Η κοινωνία που συγκροτούν οι άνθρωποι δεν διαφέρει και πολύ απο αυτες των υπόλοιπων έμβιων όντων. Το γεγονός, δε, οτι ο άνθρωπος έχει ανεπτυγμένη την ικανότητα της λογικής καθιστά την κοινωνία του θλιβερό κτηνώδες κατασκέβασμα του εγωισμού. Η λογική υπάρχει μέσα στον παραλογισμό σαν ομόκεντρος κύκλος πραγμα που επιτρέπει στον παραλογισμό να εγκλωβίζει περιμετρικά την λογική και να την στραγκαλίζει προκαλώντας της ασφυξία. Αυτή ειναι η βασική λειτουργία - μηχανισμός που αναπτύσει τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων, επομένως και των κοινωνικών δομών τους.
Κάποτε υπήρχε μια κοινωνία στον ελλαδικό χώρο που αποτέλεσε μήτρα άλλων νεότερων πολύ σημαντικών κοινωνιών του ανθρώπινου γένους, σημαντικών και ιδιαίτερων λόγο των μελανών σελίδων που άφησαν στην ιστορία μας. Η κοινωνία αυτή προνοούσε και ενδιαφερόταν πολύ για την ικανοποίηση του παραλογισμού των μελών της θυσιάζοντας τα παιδιά της στον Καιάδα. Τα άχρηστα παιδιά της. Αυτά τα παιδιά που η λογική θεωρούσε οτι ήταν ανάξια να προσφέρουν πράγματα στην κοινωνία. Άξιος συνεχιστής της κοινωνίας αυτής στάθηκε τον προηγούμενο αιώνα ο Χίτλερ υποκινουμενος απο την ξενοφοβία και απο την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που μάστιζε την ευρώπη την δεκαετία του 30' η οποία δεν άργησε να μετατραπεί σε ιδεολογική.
Σήμερα λοιπόν η δική μας κοινωνία ερχεται ξανά σε επαφή με μια οικονομική κρίση και ζητά μια διέξοδο που θα την οδηγήσει σε μια δήθεν ανάκαμψη. Πόσο ώριμη, όμως, είναι ωστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις, να δει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος και να δώσει λύσεις εκεί που χρειάζονται; Η απάντηση ήρθε χτες με τον θάνατο 3 ανθρώπον και την θυσία ενός παιδιού που δε πρόλαβε να γεννηθεί. Χτες η κοινωνία μας αποφάσισε να θυσιάσει τα αγέννητα παιδιά της και έτσι ντύθηκε με τις χλαμίδες του φασισμού και του νεοναζισμού ωστε να γιορτάσει τον νέο Χίτλερ που γεννήθηκε για να ηγηθεί της επανάστασης.
Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την κοινωνία σήμερα είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων σε όλες τις δήθεν ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Είναι σε θέση αυτοί να ανατρέψουνε το κεφάλαιο; Να κάνουν αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας τους και της ιδεολογικής τους ανεξαρτισίας; Να σταθούν αλληλέγγυοι στους λαους που έχουν την ανάγκη μας; Η κοινωνία που έχουμε σήμερα δεν συγκρίνεται, οχι με αυτη που απελευθέρωσε την χώρα απο την τουρκοκρατία, όχι με αυτη που στη Γαλλία οδήγησε στην επανάσταση του 1789, αλλα ούτε καν με την κοινωνία της παλαιολιθικής εποχής!
Αίσχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: